Malzemeler:
2 adet büyük boy soğan(ince kıyılmış)
1 çay kaşığı köri(toz)
1/2 çay kaşığı zerdeçal
1/2 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı toz kekik
1 çay kaşığı karabiber
1elma(rendelenmiş)
1 su bardağı yoğurt
pul biber
8 adet orta boy yeşil biber(çekilmiş)
soğanları yarım çay bardağı suyla haşlayıp altını söndürmeye yakın elmaları ilave edin, karışımı soğuttuktan sonra üzerine baharatları ekleyip iyice karıştırın daha sonra yoğurt ve çekilmiş biberleri ekleyerek sosunuzu hazır hale getirmiş olacaksını. bu sosu genel olarak fırında tavuk yaparken kullanabileceğiniz gibi yalancı mantı üzerine ya da haşlanmış makarna üzerine ekleyip afiyetle yiyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.