Yarım kilogram haşlanmış nohut
2,5 çay bardağı ılık su
1/2 çay bardağı tahin
1 çay kaşığı kimyon
4 çorba kaşığı limon suyu
3-4 diş sarımsak(ezilmiş)
Tuz
Servise hazırlamak için:
Kimyon
Kırmızı pul biber
Sumak
Kıyılmış maydanoz
Arzuya göre salatalık turşusu ve turp
Pişirimi:
- Nohutlarınızı bir gece önceden ıslatın, düdüklü tencereye
alın,bir taşım kaynatın,çıkan köpüklü suyu dökün,tekrar sıcak su ekleyip
düdüklü tencerenizde tam pişirin(hafif çatlasın ve kabukları kolay çıkabilecek
hal alsın)(Yaklaşık 15-20 dk)
- Nohutların kabuklarını temizleyin,ölçüdeki nohutu elde
edin..Kabuksuz nohutları,1,5 çay bardağı su ile orta derinlikte bir tencereye
alın,tekrar ocağa koyun,tahta kaşıkla ezerek suyunu hafifçe çektirin.Ilınmış
nohutunuzu el püre yapıcınızdan geçirerek pürüzsüz hal almasını sağlayın.
Nohutunuz katı bir hal alacak.(bu aşamada derin dondurucuda saklayabilirsiz)
- 2.kez kısık ateşe aldığınız nohutunuza 1 çay bardağı ılık
su ekleyin yumuşatın,sürekli karıştırarak açılmasını sağlayın.(1 dk).Ateşten
aldığınız sıcak nohutunuza tahin ,limonsuyu,ezilmiş sarımsak tuz ve kimyonu
ekleyin.Çok iyi karıştırın. daha sonra servis tabaklarına koyup dilediğiniz gibi süsleyin, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.