1 kg ıspanak sapı (yaprak ve kök kısmı kaldırılmış)
1 çorba kaşığı
domates salçası
1 çorba kaşığı
biber salçası
1 su bardağı nohut
5-6 tane orta boy
domates
1 baş sarımsak
1 fincan
zeytinyağı
Yapılışı:
domates ve biber
salçasını zeytin yağıyla biraz kavurduktan sonra içerisine temizleyip
doğradığımız sarımsakları ekliyoruz sarımsakların kokusu çıkmaya başladımı
domatesi ilave ediyoruz domateslerden sonra nohut ve ıspanak saplarını ekleyip
toplamda 25 dakika pişiriyoruz.
not: nohutlar
önceden haşlanmış olmalı(nohut yerine yeşil mercimekte kullanılabilir).
pişirme süresinin
ilk 10 dakikası harlı son 15 dakikası kısık ateşte olursa daha lezzetli
olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.