-->

Translate

6 Mayıs 2013 Pazartesi

Ispanaka


1 kg ıspanak sapı (yaprak ve kök kısmı kaldırılmış)
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 su bardağı nohut
5-6 tane orta boy domates
1 baş sarımsak
1 fincan zeytinyağı

Yapılışı:
domates ve biber salçasını zeytin yağıyla biraz kavurduktan sonra içerisine temizleyip doğradığımız sarımsakları ekliyoruz sarımsakların kokusu çıkmaya başladımı domatesi ilave ediyoruz domateslerden sonra nohut ve ıspanak saplarını ekleyip toplamda 25 dakika pişiriyoruz.

not: nohutlar önceden haşlanmış olmalı(nohut yerine yeşil mercimekte kullanılabilir).
pişirme süresinin ilk 10 dakikası harlı son 15 dakikası kısık ateşte olursa daha lezzetli olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.